Rohová kuchynská linka v úzkom priestore? Toto riešenie vám ukáže, že to ide

okt 12, 2020
Úzky priestor s rohovou kuchynskou linkou so vstavanými spotrebičmi a jedálenským stolom.

Majiteľka tejto kuchyne rada pečie. Aj napriek tomu, že ide o malý priestor, nesmelo v ňom chýbať špičkové vybavenie vrátane zabudovaných spotrebičov.

Zadanie

Majiteľka bytu pracuje v zdravotníctve. Napriek náročnosti a zaťaženiu má svoju prácu veľmi rada. Často pracuje v nočných zmenách, domov preto chcela mať plne prispôsobený na relax. Vrátane dispozície, farieb a vybavenia. Keďže pečenie je jej záľuba, kuchyňa, hoci malá, musela byť špičková, aj čo sa zabudovaných spotrebičov týka. Kuchyňa sa nachádza v 1-izbovom byte v murovanom bytovom dome z roku 1955.

Riešenie

Autorka návrhu: Viera Henczeová – interiérová dizajnérka www.pegasstudio.sk


V tejto kuchyni neboli dizajnéri limitovaní rozvodmi vody a elektriny, keďže v celom interiéri dochádza k ich výmene. Požiadavky na spotrebiče zahŕňali rúru aj mikrovlnnú rúru, ideálne v jednom, indukčnú varnú dosku na 220 V, ktorá je vhodná pre elektrické rozvody v panelových bytoch, kde nie je možné upraviť rozvod na 380 V, a bonusom je skrytá malá umývačka riadu. „Aby sme využili čo najviac miesta na úložné priestory, odsávač je umiestnený vo vrchnej skrinke,“ vysvetľuje spoluautor návrhu Ján Hencze.

V prvej verzii našla chladnička miesto v roku, čím sa otvoril pohľad do obývačky. Rúra je tu umiestnená pod varnou platňou a susedí s chladničkou. Pre zachovanie dostatočného množstva úložných priestorov sú horné skrinky vytiahnuté až po strop. Zaujímavé je tiež farebné pôsobenie tmavších skriniek hore a svetlých dole.

Kuchyňa s rohovou linkou so vstavanými spotrebičmi a jedálenský stolom

Druhá verzia ponúka komfortné umiestnenie rúry vo výške s tým, že dizajnová chladnička opticky vymedzuje priestor medzi obývačkou a kuchyňou.

Dizajnérske riešenie rohovej linky v úzkej kuchyni.

„Biela, sivá a drevodekor doplnené o výraznú retro chladničku boli tým, čo majiteľku nadchlo. Pri umiestnení varnej dosky a drezu sme najviac prihliadali na vytvorenie maximálneho možného pracovného priestoru.“ (autorka projektu)

Prečítajte si tiež

Pripravila: Kristína Falťanová
Foto: Pegas Studio
Zdroj: časopis Pekné bývanie

Komentáre