Darujte ku Dňu matiek sladkú kyticu ruží, ktorá poteší nielen vôňou, ale aj chuťou

máj 09, 2020
Sladké ruže z lístkového cesta.

Tento dezert vyváži svojou vôňou, lahodnosťou a výzorom aj skutočnú kyticu ruží. Navyše je nenáročný a na jeho prípravu postačí len 5 ingrediencií!

  • 500 g lístkového cesta
  • 5 jabĺk
  • džem na potretie
  • mletá škorica podľa chuti
  • práškový cukor na posypanie

1 Umyté jablká prekrojíme na polovicu, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónom.
2 Rozvaľkané cesto nakrájame na pásy široké 5 cm a dlhé 20 cm. Každý pás potrieme džemom a posypeme škoricou. Plátky jabĺk prekladáme pozdĺžne v hornej polovici pásu tak, aby sa navzájom do dvoch tretín prekrývali, no zároveň cesto oblúkovou časťou jemne presahovali. Spodnú polovicu cestového pásu preložíme asi do polovice naukladaných jablkových plátkov. Následne cesto zavinieme do slimáka, čím vytvoríme ružičky.
3 Ružičky uložíme do formy na mafiny a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení vychladnuté ruže posypeme práškovým cukrom.

Náš tip: Máte chuť na výnimočné raňajky? Vyskúšajte tento zdravý koláčik bez múky a cukru!


Prečítajte si tiež

Text: Kristína Falťanová
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Pekné bývanie 05/2020

Komentáre