Pesto z medvedieho cesnaku

apr 13, 2018
Pesto z medvedieho cesnaku

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo tento jarný životabudič dostal prívlastok medvedí? Hovorí sa, že práve táto bylinka je prvou rastlinou, po ktorej siaha medveď, keď sa zobudí zo zimného spánku.

Naši predkovia ho využívali pri liečbe rôznych chorôb. Pre svoju výraznú vôňu a korenistú chuť je obľúbený aj v kuchyni. Sušením stráca všetky svoje účinky, preto je lepšie spracovať ho čerstvý.

Čo budete potrebovať?

  • Čerstvo natrhaný medvedí cesnak
  • Orechy (podľa vlastného výberu)
  • Olivový olej
  • Tvrdý syr (napr. Parmezán)
  • Citrón
  • Soľ

Pesto z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak dôkladne umyte a nechajte osušiť, následne ho rozmixujte alebo podrvte v mažiari.


Pridajte orechy, trošku soli, šťavu z citróna a všetko spolu zamiešajte (podrvte, rozmixujte).

Olej pridávajte opatrne, pesto by nemalo byť ani príliš husté ani príliš riedke.

Na záver pridajte nastrúhaný syr.


Text redakcia Foto isifa/Shutterstock

Komentáre