Mimoriadna akcia!

Predplaťte si mesačník Pekné bývanie a získajte darčekovú kartu IKEA!

Objednať
Aktuálne v predaji!

Špeciál Pekné bývanie v záhrade.

Objednať
Aktuálne v predaji!

Koncept

Objednať

Tieto jednoduché snacky budú kráľmi každej rodinnej oslavy či párty

Zdieľať 14. 02. 2020
Tieto jednoduché snacky budú kráľmi každej rodinnej oslavy či párty

Naše chuťovky nie sú ani zďaleka zdravé, zato sú však chutné, a čo je dôležité, zvládnete ich pripraviť na poslednú chvíľu.

Hrušky zapečené so syrom

Inšpiroval nás recept českej blogerky Markéty Pavleje. Sladkú chuť hrozna a gorgonzoly si zamilujete… alebo aj nie. Veď vyskúšajte.

Slaný recept z lístkového cesta: Salámové ruže

Tyčinky upečiete zo zvyšku cesta.

  • 1 balenie lístkového cesta, 275 g
  • 1 strapec hrozna
  • gorgonzola
  • 1 vajíčko na potretie
  • 1 PL medu
  • vlašské orechy

1 Z cesta povykrajujte kolieska s priemerom asi 7 cm, hrubé 2 mm. Uložte ich na plech.
2 Na každé koliesko dajte 2 až 3 tenké plátky hrušky (bez jadierok) a navrch za malú lyžičku gorgonzoly. Nakoniec položte bobuľu hrozna. Okraje cesta potrite vajíčkom.
3 Pečte na 190 °C približne 15 až 20 minút.
4 Pred podávaním dozdobte orechmi a pokvapkajte medom.

Vyskúšajte tiež: Slané chuťovky, ktoré sa stanú vo vašej rodine hitom

Chrumkavý domáci špaldovo-ražný kváskový chlieb

Salámové ruže

Jednoduché a rýchlo pripravené. A rovnako rýchlo zmiznú aj zo stola.

Recept z lístkového cesta: Hrušky zapečené so syrom

(na 9 ruží)

  • 1 balenie lístkového cesta, 275 g
  • 100 g salámy
  • kečup
  • čedar
  • forma na mafiny

1 Lístkové cesto si rozkrájajte na pásiky široké asi 3 cm, malo by vám vyjsť 9 približne rovnako širokých pásov.
2 Do vrchnej polovice pásika z cesta kvapnite zopár kvapiek kečupu a naukladajte kolieska salámy tak, aby sa trochu prekrývali. Navrch dajte najemno nastrúhaný čedar a všetko napokon prekryte preložením spodnej polovice pásika. Koniec cesta pritlačte.
3 Vložte do formy na mafiny, pečte približne 15 minút na 190 °C. Pozor, salámu nepripáľte.

Text a food styling: Martina Deríková
Foto: Miro Pochyba
Zdroj: časopis Pekné bývanie 01/2020


Kategórie: Recepty