Tieto jednoduché snacky budú kráľmi každej rodinnej oslavy či párty

feb 14, 2020
Recepty na slané chuťovky z lístkového cesta: Hrušky zapečené so syrom a salámové ruže

Naše chuťovky nie sú ani zďaleka zdravé, zato sú však chutné, a čo je dôležité, zvládnete ich pripraviť na poslednú chvíľu.

Hrušky zapečené so syrom

Inšpiroval nás recept českej blogerky Markéty Pavleje. Sladkú chuť hrozna a gorgonzoly si zamilujete… alebo aj nie. Veď vyskúšajte.

Slaný recept z lístkového cesta: Salámové ruže

Tyčinky upečiete zo zvyšku cesta.

  • 1 balenie lístkového cesta, 275 g
  • 1 strapec hrozna
  • gorgonzola
  • 1 vajíčko na potretie
  • 1 PL medu
  • vlašské orechy

1 Z cesta povykrajujte kolieska s priemerom asi 7 cm, hrubé 2 mm. Uložte ich na plech.
2 Na každé koliesko dajte 2 až 3 tenké plátky hrušky (bez jadierok) a navrch za malú lyžičku gorgonzoly. Nakoniec položte bobuľu hrozna. Okraje cesta potrite vajíčkom.
3 Pečte na 190 °C približne 15 až 20 minút.
4 Pred podávaním dozdobte orechmi a pokvapkajte medom.


Vyskúšajte tiež: Slané chuťovky, ktoré sa stanú vo vašej rodine hitom

Chrumkavý domáci špaldovo-ražný kváskový chlieb

Salámové ruže

Jednoduché a rýchlo pripravené. A rovnako rýchlo zmiznú aj zo stola.

Recept z lístkového cesta: Hrušky zapečené so syrom

(na 9 ruží)

  • 1 balenie lístkového cesta, 275 g
  • 100 g salámy
  • kečup
  • čedar
  • forma na mafiny

1 Lístkové cesto si rozkrájajte na pásiky široké asi 3 cm, malo by vám vyjsť 9 približne rovnako širokých pásov.
2 Do vrchnej polovice pásika z cesta kvapnite zopár kvapiek kečupu a naukladajte kolieska salámy tak, aby sa trochu prekrývali. Navrch dajte najemno nastrúhaný čedar a všetko napokon prekryte preložením spodnej polovice pásika. Koniec cesta pritlačte.
3 Vložte do formy na mafiny, pečte približne 15 minút na 190 °C. Pozor, salámu nepripáľte.

Text a food styling: Martina Deríková
Foto: Miro Pochyba
Zdroj: časopis Pekné bývanie 01/2020

Komentáre